DIPPER of DIMMER?

Er zijn grofweg twee type mensen: DIPPERS en DIMMERS. Welk type ben jij?
Hoe word je van een DIPPER een DIMMER?
De DIPPERS zien vooral veel problemen: moeilijk om aan gekwalificeerd personeel te komen, goede werknemers verlaten het bedrijf, afstand tussen het MT en de medewerkers, robotisering, negatieve verhalen in de pers etc. etc.
De DIMMERS nemen een ander standpunt in. Oké, de situatie op de arbeidsmarkt is niet rooskleurig, maar je kunt ook kijken naar mogelijkheden. Hoe kan ik op een creatieve manier aan goed personeel komen?
Hoe kan ik de medewerkers nog meer stimuleren? Hoe kan ik nog meer gebruik maken van mijn netwerk? Wat kan doen om de sfeer op de werkvloer te verbeteren? Wat vind ik zelf belangrijk?
Een ding is zeker. De DIMMERS zien sneller mogelijkheden en de DIPPERS worden vaker bevestigd in hun manier van denken.
DimmerIedereen herkent ze wel op de werkvloer. De DIPPER is iemand die zichzelf klemzet en zichzelf ongelukkig maakt en praat. Hij ziet overal beren op de weg, zegt altijd ‘ja, maar….’
Hij lacht weinig en dan ook nog vaak cynisch. Hij is een brombeer met een laag knuffelgehalte. Een DIPPER vindt dat de omstandigheden hem overkomen en dat hij altijd de pineut is. ‘Zie je wel!’ Hij moet hard grommen en klagen om nog gehoord te worden op de werkvloer, want collega’s lopen om hem heen en hij       heeft het zelf niet in de gaten.
Kansen, groeiEen DIMMER pakt het heel anders aan; die maakt van een ‘DAT KAN NIET’ een ‘HOE KAN HET WEL?’. Hij is gericht op kansen en mogelijkheden op het werk. Hij is niet van plan onder tegenslagen gebukt te gaan. Situaties op het werk kunnen wel pittig zijn, maar een DIMMER richt zich op de ontwikkelingsmogelijkheden die het biedt. Hij wil graag de regie in eigen handen houden.
Een DIPPER houdt argumenten, verhalen en opvattingen vast om zijn gelijk te halen. Een DIMMER stelt zich flexibel op en realistisch; hij laat opvattingen en vanzelfsprekendheden los, want die worden ballast in de nieuwe situatie. Hij hoeft zijn gelijk niet te krijgen, als hij zich maar prettig voelt.
Hoe word je van een DIPPER een DIMMER?
Als je je op dit moment rot wil voelen is dat heel eenvoudig. Je denkt aan een vervelende situatie uit het verleden, bijvoorbeeld een reorganisatie, een conflictsituatie of een slechtweer gesprek met een medewerker.
Als je er maar lang genoeg aan denkt, voel je je rot. Het is eenvoudig. Er zijn heel veel dingen die een mens kan opmerken, maar velen van ons richten zich op wat vervelend of negatief is, op dingen die we niet in de hand hebben. Dus, een negatieve focus.
Stel je focus positief!
Ook al zijn dingen moeilijk, concentreer je op wat je wel kunt doen en op wat je wel onder controle hebt. Als je je nu goed wilt voelen, kan dat net zo gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld terug aan een mooi moment tijdens je werk, een goed gesprek met een klant, een gezellig afdelingsfeestje, een nieuw product of een top prestatie van je team. Geweldig toch?
Waar je je aandacht op richt bepaalt hoe jij de wereld ziet, wat je ermee doet en hoe jij je voelt.
Wat doe jij om van een DIPPER een DIMMER te worden? Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Informatie & Gegevens